Väsbys Bästa tar sitt ansvar

Väsbys Bästa har efter flera möten och överläggningar med både alliansen och de rödgröna blivit erbjudna att ingå i ett samarbete med S, MP och V om att leda kommunen de kommande fyra åren. Det erbjudandet har vi accepterat.

 Genom denna överenskommelse har vi nu fått gehör för 18 av de 20 frågorna vi gick till val på. Samarbetet innebär också att vi i framtiden har stora möjligheter att påverka och få gehör för fler sakfrågor. Nu kan vi säkerställa en positiv behandling av flera av de frågor som Väsbyborna tycker är viktiga: skolan, bostadsbyggandet samt idrotten och kulturens förutsättningar.

 För detta beslut har Väsbys Bästa kritiserats i lokalpressen och på sociala media. Alternativet — att sätta oss utanför — skulle innebära att vi gav större utrymme, inflytande och makt till Sverigedemokraterna.

 Eftersom inte något av allianspartierna var beredda att samarbeta med de rödgröna och skapa en majoritet var vi tvungna att ta vårt ansvar för att inte riskera ett politiskt kaos i fullmäktige. Ett samarbete med de rödgröna utesluter inte att vi lyssnar på eller tar till oss av bra förslag, oavsett vilket parti det kommer ifrån. Vi har fortfarande som mål att fler partier tar sitt ansvar och samarbetar med varandra.

 Alla partier, från vänster till höger, har påpekat hur viktigt det är att ha stabila majoriteter i kommunfullmäktige så att inte beslutsfattandet ska bli svårt, trögt och oförutsägbart. Att Alliansen nu kritiserar Väsbys Bästa för att vi följer deras råd förvånar. Det visar tydligt att man inte har det som är bäst för Väsby i fokus.

 Moderaterna och folkpartiet borde istället ställa sig framför spegeln med den givna frågan:
 — Varför förlorade vi så många av våra gamla sympatisörer och väljare?

 Valresultatet visar tydligt att Väsby ville ha en förändring, inte bara att man ville få in nytänkande och ny energi i lokalpolitiken utan också att det var dags att byta ut den politiska ledningen.

 Att vårt beslut att stödja valets segrare är det rätta visar Alliansens tydliga kovändning med ett desperat försök att återta makten. Slutklämmen i deras debattinlägg i förra veckans Vi i Väsby:
 — Vi är beredda att ta ansvar för Väsbys framtid i politisk ledning, innebär inget annat än ett aktivt samarbete med Sverigedemokraterna!

Väsbys Bästa
Roland Storm
Peyman Rezapour
Ulla Barthelsson
Thomas Fäldt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *