Välbesökt dialog om Runby torg

20151114_112430_resized

Över 140 runbybor besökte medborgardialogen om Runby torg i Upplands Väsby i lördags. Många tankar, åsikter och idéer diskuterades för hur Runby torg ska bli en bättre plats för besök och boende. På plats var förutom sakkunniga från kontoret för samhällsbyggnad, fastighetsägaren och deras arkitekt även några av de styrande politikerna.

— Det var glädjande att så många ville medverka i medborgardialogen om Runby torg och lämna tips och idéer om hur torget kan utvecklas och få en bättre funktion i framtiden. 50-åriga Runby torg behöver en ansikslyftning och alla jag pratade med ansåg att bostäder i kombination med butiker och verksamheter kommer att göra platsen mer levande och attraktiv för alla väsbybor, säger Roland Storm, kommunalråd för Väsbys Bästa.

 Upplands Väsby växer och många nya byggprojekt pågår på flera håll i kommunen. Nya projekt planeras, bland annat i västra Upplands Väsby. Runby torg är ett av de områden som föreslås förtätas. Inför den planeringen hölls medborgardialogen för att få in synpunkter om vad som är bra på Runby torg och närområdet men också vad som saknas.

 — Vi lyssnade in kring både ett kortsiktigt perspektiv, vad medborgarna saknar på torget nu, och i ett långsiktigt perspektiv som handlar om fastighetsägarens vision om att bygga bostäder på och i anslutning till torget. En mycket positiv upplevelse där det fanns tid att lyssna in vad runbyborna hade för tankar och synpunkter. Det blir ett bra underlag att ha med sig framöver när vi får ett planuppdrag, säger Emma Byström planarkitekt och projektledare i förstudien över Runby torg.

Runby torgs nya fastighetsägare, Öresundsfortet 1 A, planerar att bygga bostäder på torget i framtiden och med det blir det fler invånare som bor och vistas i området. Fastighetsägaren vill kunna erbjuda bra utbud av service och mötesplatser i ett längre perspektiv och kommunens första steg är att jobba med en detaljplan för området.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *