Rikshem köper Bo i Väsby AB för 720 Mkr

Av de 14 fastighetsbolag som lämnade bud på det kommunala fastighetsbolaget Bo i Väsby har Upplands Väsby kommun slutligen kommit överens med Rikshem. Köpeskillingen uppgår till 720 miljoner. Rikshem är ett välrenommerat bolag med mångårig erfarenhet av att förvalta hyresbostäder.

 Rikshem äger bostäder och samhällsfastigheter på en lång rad orter i Sverige. Totalt förvaltar man över 21 000 bostäder inklusive många boenden för äldre och studentbostäder. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF Pension. Fjärde AP-fonden är en statlig myndighet som investerar de inkomstpensionspengar som staten sätter av för alla löntagare. AMF pension ägs av LO och Svenskt Näringsliv och investerar pensionssparares pengar.

 De intäkter som affären genererar ska återinvesteras i Upplands Väsbys långsiktiga utveckling. Det handlar bland annat om att skapa förutsättningar för fler attraktiva bostadsmiljöer, bättre skola och omsorg och inte minst att minska kommunens skuld och därmed trygga en fortsatt stabil ekonomi för kommunen.

 Kommunfullmäktige i Upplands Väsby beräknas fatta det formella beslutet om försäljningen av Bo i Väsby den 15 juni. Rikshem väntas ta över som ägare från och med 18 augusti 2015.

 Bo i Väsbys fastighetsbestånd innehåller totalt ett 40-tal byggnader med 650 bostäder, och en mindre del, kontor och andra lokaler. Uthyrningsbar area uppgår till 44 000 kvadratmeter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *