Minimässa den 3 november

Telefonen går varm hos Väsby Direkt när väsbybor ringer och frågar hur de kan vara med och hjälpa till i den rådande flyktingsituationen. Den 3 november bjuder kommunen tillsammans med olika organisationer in till en minimässa i Messingen, där konkreta förslag på hur du som väsbybo kan hjälpa till presenteras.

— Det finns ett fantastiskt engagemang hos väsbyborna och det är många organisationer som gör otroligt bra saker för att nyanlända flyktingar ska känna sig välkomna. Därför samlar vi nu alla goda krafter i en minimässa, säger Ann-Christin Martens, ordförande i social- och äldrenämnden.

 Sedan en tid tillbaka har det kommit många människor till Sverige från krigs- och oroshärdar runt om i världen. För att Upplands Väsby ska kunna erbjuda ett gott mottagande och bidra till nyanländas integration är samverkan mellan alla i samhället viktigare än någonsin. Den 20 oktober samlades organisationer för att se på hur samverkan ska kunna ske i ett längre perspektiv och den 3 november är det dags för alla väsbybor att engagera sig.

 — Vi kommer den 3 november att visa upp det fina som görs och samtidigt visa alla som bor i Väsby hur de kan bidra. Någon kanske vill bli familjehem till en ensamkommande flyktingungdom, någon annan vill engagera sig i språkcafé eller läxläsning, säger Hanna Bäck, enhetschef Vägval vuxen på Upplands Väsby kommun.

 Välkommen till minimässa den 3 november där olika organisationer berättar om vad de gör idag och hur du kan hjälpa till.

Minimässa Väskommen till Väsby 3 nov

 

Tid: Tisdag 3 november kl 18.00–21.00,
med informationstillfällen kl 18.00 och 19.00.
Plats: Messingen, matsalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *