Förvandla Vilundaparken till Väsby Idrottsstad

Låt Vilundaparken bli den moderna idrottsplats den förtjänar. Väsbys Bästa har tidigare i lokaltidningen uppmärksammat den mörka ”baksidan” av Vilundaparken. Bristfälliga och smutsiga omklädningsrum, trasiga toaletter, krackelerade och trasig is i ishallen, 36 gamla tillfälliga baracker som stått kvar i åratal och en fallfärdig delvis uppbränd före detta Fadderby är inget vi är stolta över.

Nu finns chansen när Väsbys Bästa tillsammans med övriga majoritetspartier föreslår en rejäl upprustning och utveckling av Vilundaparken. Det finns ett behov av att ta ett helhetsgrepp kring Vilunda­parkens framtida utveckling, med fokus på idrott.

 Låt oss tillsammans med idrottsföreningarna i Väsby förvandla Vilunda­parken till en idrottsstad!

 Genom att lägga bostäder utefter Husarvägen och verksamhetslokaler ut mot motorvägen kan kommunen få medel och möjlighet att förbättra och bygga nya idrottsanläggningar i Vilundaparken. Väsbys Bästa ser till exempel gärna bostäder ovanpå en fullstor fotbollshall. Och naturligtvis vill vi pröva möjligheten om inte bostäder kan medverka till en ny ishall med sportbutiker, café, restaurang och bra publika utrymmen.

 Väsbys Bästa uppmanar alla intresserade Väsbybor och föreningar att delta och komma med inspel på hur en modern idrottsstad i Vilundaparken kan se ut. Ta tillfället i akt och medverka i den medborgardialog som kommunen nu inbjuder till. Under perioden 22 oktober till 13 november finns möjlighet att lämna dina synpunkter för Vilundaparkens framtida utveckling via en digital enkät på kommunens hemsida eller via en pappersenkät hos Väsby Direkt i Väsby Centrum.

 Låt oss tillsammans förvandla Vilundaparken till Väsby Idrottsstad!

Väsbys Bästa

Roy Rosenback
talesperson idrottsfrågor

 

För mer information se:

Medborgardialog om Vilundaparkens utveckling

Direkt till medborgardialogen:

Medborgardialogen om Vilundaparken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *