Fastighetsägaren vill inte öppna Ekebobadet

Stena fastigheter har inga planer på att öppna Ekebobadet vare sig själva eller låta någon annan drifta badet. Stena anser frågan kring Ekebobadet avklarad. Så lyder beskedet från Stena Fastigheter som kom till Upplands Väsby kommun förra veckan.

— Det är synd att Stena tagit detta beslut och därmed avgjort badets framtid. Vi hade hoppats att Smedbyborna skulle få tillgång till ett bad i närområdet då önskan och initiativet kom från boenden i området, säger Peyman Rezapour, ordförande i Väsbys Bästa.

 I den samverkansöverenskommelse mellan Upplands Väsby kommun och Polismyndigheten i Norrort för ett tryggare Smedby 2015-2016 ingår förutom flera av kommunens kontor, Polisen, Brandkåren Attunda, fritidsgården Unga Örnar, Väsbyhem, Stena Fastigheter, samt bostadsrättsföreningarna och skolorna i området. I det avtalet finns angivet för ökad trygghet och trivsel att kommunens fritidschef och Stena Fastigheter ska sträva efter att öppna Ekebobadet.

 Tyvärr fick Väsbys Bästa inte med sig övriga partier i försöket att få kommunen att medverka till att hitta en förening eller en organisation som ville driva badet.

 — Trots detta nedslående besked kommer Väsbys Bästa fortsätta att driva på för ökade satsningar på trivsel och trygghet i området. Vi tror fortfarande att ett samarbete mellan de boende och olika aktörer är bästa sättet att utveckla Smedby och skapa ökad trivsel i orådet, säger Peyman Rezapour.

 

För mer information se:

Samverkansöverenskommelse — Ett tryggare Smedby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *